2022.
február 16.

TDK felhívás

Felhívás Tudományos Diákköri Konferencián való részvételre

Kedves Hallgatók!

A Sola Scriptura Teológiai Főiskola Tudományos Diákköre 2022 őszére meghirdeti IX. Tudományos Diákköri Konferenciáját (TDK).

Miért érdemes jelentkezni?

Az egyik hatalmas előnye ha valaki TDK-zik az, hogy meg tudja írni előre a szakdolgozatot, mivel a TDK dolgozat és a szakdolgozat műfaja megegyezik! A TDK dolgozat esetében a minimum terjedelem 20 oldal, és ha valaki ennyire vállalkozik, épp ennyit nem kell majd megírni a szakdolgozatból. Több idő marad majd a záróvizsgára készülni!

 Miből áll a TDK?

  •  Írásbeli rész: egy tudományos igényű és stílusú dolgozat elkészítése bármilyen, a főiskolán oktatott tantárgyhoz kapcsolódó témában
  • Szóbeli rész: Az elkészült dolgozat bemutatása, összefoglalása 10-15 percben egy szakmai zsűri (főiskolai oktatók) és más meghívottak előtt (főiskolai hallgatók, családtagok, stb.). A közönség kb. 20-30 főből szokott állni.

A TDK dolgozat kritériumai:

Minden tekintetben a szakdolgozat kritériumainak kell megfelelnie, kivéve a terjedelmet. Minimum 20 maximum 40 oldal szükséges. A szakdolgozati útmutató, amely minden követelményt (formai, stílus, stb.) tartalmaz, az alábbi linken elérhető:

http://www.sola.hu/segedanyagok

A dolgozat leadási határideje: 2022. szeptember 30.

Mi a TDK célja?

  •  Fórum biztosítása a főiskolai hallgatók tudományos eredményeinek bemutatására, a felsőoktatási diáktudományos tevékenység résztvevőinek ily módon való támogatása
  • Segítségnyújtás a kutatómunkában való továbbhaladáshoz

A jelentkezés feltételei:

  • Az intézményi konferenciára a konferencia idején a főiskola bármelyik képzésében résztvevő hallgatók jelentkezhetnek.
  • További információ, témaegyeztetés, jelentkezés Nagy Sándornál személyesen, vagy a nagy.sandor@sola.hu címen.

A szóbeli rész várhatóan 2022 novemberében kerül megrendezésre. Az előző években csütörtöki napokon került sor az alkalomra.

 A legjobb pályamunkák – a nevezési feltételek teljesülése esetén – a zsűri döntése alapján nevezhetnek a 36. Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), illetve lehetőséget adunk a publikálásra is. Az OTDK-ra csak azon hallgatók pályamunkái nevezhetők, akik az intézményi konferencia idején részt vettek a 犀利士
főiskola BA képzésében.

A főiskola oktatói szeretettel várják az érdeklődő hallgatókat!

Vissza az összes hírhez