2023.
december 07.

Könyvajánló

Alapvető emberi kérdéseink – Bibliai válaszok
Biblikus rendszeres teológia

2023. december 18-án jelent meg Vankó Zsuzsa: Alapvető emberi kérdéseink – Bibliai válaszok (Biblikus rendszeres teológia) című könyve.

A kötet megrendelhető a 06-20/569-7510 vagy a 06-20/806-4450-es telefonszámon, vagy a spalding@spalding.hu e-mail címen. Fizetés a megrendelést követően kiállított számla alapján átutalással, csekkel, vagy készpénzzel a könyv átvételekor történik. A könyv postázása esetén a postaköltség a megrendelőt terheli.

Idézet a könyv hátsó borítóján olvasható szövegből:

Kiknek ajánlott ez a könyv? Mindazoknak, akik átfogó képet szeretnének nyerni a Biblia eszmei tartalmáról. Előzetes teológiai képzettség és a Bibliában való jártasság nélkül is érthető a szöveg. Bármely keresztény felekezethez tartozó, sőt más vallású vagy világnézetű olvasó is kézbe veheti e kötetet.

A teológiai tudományok egyik fő ága a rendszeres teológia, amely tematikus rendbe szedetten fejti ki a keresztény tanítás lényeges pontjait egy-egy adott keresztény felekezet nézőpontjából. A biblikus rendszeres teológia annyiban más ehhez képest, hogy a kereszténység ősforrásának, a Bibliának a tanításait ismerteti. Tematikus felépítésű bibliai olvasókönyvet vesz kezébe az olvasó. Annyi összekötő szöveg kapcsolódik csupán az idézett bibliai igékhez, amennyit az egyes kijelentések közötti logikai összefüggés felmutatása kíván.

 

Vissza az összes hírhez